• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Anasayfa


     OMEGA 656 - 100% Synthetic Cutting, Grinding & Machining Fluid.

   
Ürün Kodu : 656
Üretici : MAGNA INDUSTRIAL CO.
Ürün Özellikleri
Omega 656, servis ömrünün sonunda kolay ve sağlam bir şekilde çevre dostu formülüyle ortadan kalkan, tutarlı üstün performansı ve doğasına bağlı olan
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

Ωmega 656

 

 AÇIKLAMALAR: 

Omega 656, servis ömrünün sonunda kolay ve sağlam bir şekilde çevre dostu formülüyle ortadan kalkan, tutarlı üstün performansı ve doğasına bağlı olan makine işlemelerde devrim yapan tamamıyla yeni, % 100 Sentetik Kesme, Öğütme&Makine İşleme Sıvısıdır. 

ÇARPICI PERFORMANS ÖZELLİKLERİ: 

Omega 656, Omega’nın üstün makine ile işleme sıvı ve katkılarının çok çeşitli ürün yelpazesini arttırmaya yönelik olarak formüle edilmiş olan iyi kaliteli bir üründür. 

Omega 656 olabildiğince ekonomik dozajlara seyreltildiğinde dahi, sıradan kesme/makineyle işleme sıvılarına göre daha üstün performans sergileyecektir. Makine ile işlenen alanı herhangi bir sıradan saf, çözünen kesme yağ tipinden çok daha yüksek soğutma yeteneğine sahiptir. Omega 656 çok yönlüdür; demir, çelik, paslanmaz çelik, alüminyum ve bakırda, metal olmayanlarda (seramik ve camda olduğu gibi) olduğu kadar güvenle kullanılabilir. Bu ürün çok yönlüdür; seyreltilebilir, bir cilalama bileşiği olarak ve zincirleri yağlamak için kullanılabilir. 

İlave olarak Omega 656 tamamıyla klorin (çevreye zararlı), sülfür (bakır ve alaşımları üzerinde leke oluşturan), ve nitrit (ciddi bir sağlık bozucu) içermeyen bir yeni sınıf aşırı basınç (Extreme Pressure) katkıları ve korozyon inhibitörleri içerir!!! 

ŞİMDİ… MAKİNAYLA İŞLEME OLGUSUNDAKİ “SEKME VE YIRTILMA”: 

Sıradan makine işleme yağlarında kesici aletle işlenecek olan baz metal arasındaki  “çizgi” temasında sık sık “sekme ve yırtılma” olur. Alet metale iyi bir açıyla ve besleme oranıyla girer fakat iletilen ısı o kadar süratle yoğunlaşır ki yüzey mikro-saniyeler içinde sıradan makine işleme yağlarının ısıyı yeteri kadar hızlı taşıyamamalarından dolayı iki yüzey tam anlamıyla birbirlerine kaynarlar. 

Bununla beraber, makine işleme aletinin torku, ani olarak alet ile baz metali  arasındaki kaynamayla oluşan yapışmayı yenerek geçici olarak birleşmiş olan iki yüzeyi tahrip ederek yırtar. Aletin kesici ucu ve baz metal yüzeyinin her ikisi ısı, ani kaynama, kesme kuvvetleri ve metal yüzeylerin plastik deformasyonuyla çentilir, hasar görür ve mikroskobik olarak deforme olur. 

Bu az bilinen “Sekme ve Yırtılma” olayı, kesici aletin etkinliğinin hızla bozulmsına sebep olur ve nerdeyse tüm durumlarda  makinayla işlenmiş yüzeyi de zarar verir. Alet ömrü ve makine yüzeylerinin hassasiyeti uyuşma gösterir. Çok ciddi koşullar altında makinayla işlenmiş yüzeyler ilave bilenmeye(honlama) veya işleme zaman ve masrafının ekleneceği tamamlama işlemine ihtiyaç duyarlar. 

YÜKSEK HASSASİYETTE MAKİNA İŞLEME İÇİN DÜŞÜK KÖPÜRME: 

Omega 656, üstün, ikinci bir işleme sıvısına ihtiyaç göstermeyen çalışan parça görüş derecesini sağlayan düşük köpürme özelliği gösterir. Gelişkin işparçası görünürlüğüyle, makine işlemede hassasiyet ölçülemez derecede artmıştır. İlave bir avantaj olarak makinacıların işten kaynaklanan göz tahribatlarına daha az rastlanılacaktır.

 KULLANICI DOSTU FORMÜLASYON: 

Omega 656’nın ek bir faydası da ürünün oldukça düşük bir göz ve deri tahriş etkisine sahip olmasıdır. Çoğu makinacının kesme ve makine işleme yağlarının etkilerine maruz kalmasına bağlı olarak -zaman zaman- bir çeşit deri yangısı/enfeksiyonundan veya bir diğerinden muzdarip olduklarından ürün, işçiler tarafından da beğenilip takdir görmektedir.  

Bu durum, makinacıların genel olarak sıkça karşı karşıya oldukları genel bir mesleki sorundur ve şimdi, Omega ile, bu uzun süreli sorunun çözümü için sonunda doğru adres bulunmuştur. 

Omega 656’nın suda dispersiyonu ve tamamıyla bio-degradasyonu gerçekleştiğinden, dönüşümü de oldukça kolaydır, problemsizdir. Omega 656 sülfür veya klorin içermediğinden işçiler için olduğu kadar ekipmanlar  ve makinayla işlenmiş kısımlar için de temizleme, artık tehlikeli, hoşa gitmeyen, maliyetli ve zaman harcayıcı  olmaktan çıkacaktır. 

SÜPER EKONOMİ SAĞLAYAN SEYRELTİLME ORANLARI: 

Omega 656 suyla karışır ve gelişkin işparçası görünürlüğü için tüm karışım oranlarında duru kalır. 

TİPİK ÖZELLİKLER: 

TEST

DURUM

SONUÇLAR

Ph Değerleri (Yaklaşık)

 

1:20 Seyreltme:

1:50 Seyreltme:

9.7

9.3

9.2

Falex Load Testi

1:20 Seyreltme:

1:50 Seyreltme:

Geçer @ 4000-Lb (1814-Kg)

Geçer @ 3000-Lb (1360-Kg)

Falex Wear Testi

1:20 Seyreltme:

5 dak,  @ 1000-Lb-0 Dişler

daha sonra 250-Lb-85 Dişler

Waring Blendor Foam Testi

1:20 çözeltinin 200-ml’si

1 dak. Waring Blendor’da karıştırılma

                            İlk Köpük:

5 dak. duraklamadan sonra:

 

 

 

6.4 cm

0.8 cm

Kalıp Demir Yongası Testi

1:20 Seyreltme:

1:50 Seyreltme:

Geçer

Geçer

Isı Stabilitesi Testi

(Çözelti 1 saat kaynatıldı. Seyreltme görünümü ve performans üzerinde gözlemler yapıldı)

1:20 Seyreltme:

1:50 Seyreltme:

Geçer

Geçer

  

 TAVSİYE EDİLEN SEYRELTME ORANLARI: 

 

Uygulamalar

Omega 656­ Oranı : Su Oranı

Şişleme, Kılavuz çekme&Vida dişi açma:

1:10 - 1:20­

Frezeleme, Matkap&Tornalama:

1:20 - 1:30

Metallerin Taşlanması:

1:40 - 1:50

Seramik & Camın Taşlanması:

1:50 - 1:80

 

 

 

 

 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj